Bărbații și emoțiile

Bărbații și emoțiile.

(Pe 26 aprilie voi facilita la Cluj Napoca un atelier cu subiectul ăsta.)

Sună SF?

Dacă ești precum majoritatea dintre noi, poate. Poate ai crescut fiind învățat să nu plângi ca fetele, să fii puternic, să te impui, să câștigi, să controlezi, să domini, să ajungi primul. Să nu fi mămăligă, fătălău, mulă, ratat, bleg, plângăgios, să nu arăți că ești slab. Sau să nu superi, să taci și să înghiți, să fii stâlpul familiei, să strângi din dinți, să te supui șefului sau celui mai tare din gașcă, să îți asculți părinții, să fii un tată bun, să fii un soț și iubit minunat, să ai succes în viață urmând exemplul tatălui sau alte modele. Poate ți s-au cerut toate astea deodată.

Ai crescut încercând să controlezi lumea mintal și fizic. Ți-ai întărit pectoralii să îți protejezi tristețea și lipsa de iubire, ți-ai crescut bicepșii pentru a compensa vocea care ți-a spus în copilărie că nu ești destul de bun. Îți place alcoolul pentru că ficatul tău e plin de furie și bând îl mai alini puțin. Mănânci compulsiv și nu îți place corpul tău pentru că simți că nu primești și nu oferi iubire. Simți că nu te iubești. Vorbești răstit / urli sau vorbești șoptit pentru că simți multă frustrare sau pentru că nu îndrăznești să spui ce simți. Nu ești mulțumit de viața ta sexuală și de creativitatea ta pentru că mama sau tata te-au castrat emoțional, criticându-te mereu. Ești agresiv în trafic pentru că simți că ai fost nedreptățit. Faci sporturi extreme pentru că ai prea multă energie emoțională reprimată. Te-ai înconjurat de familie, prieteni și colegi pentru că nu poți sta singur cu emoțiile tale. Soția sau iubita ta se comportă exact ca mama ta, de care nu te-ai desprins sănătos niciodată. Cauți satisfacție și fericire în compania altora, pentru că nu o poți găsi fiind doar cu tine.

Nu ești singur. Suntem mulți care am trecut prin asta.

Nu ești defect. Ai crescut spunându-ți anumite povești care te-au ajutat să supraviețuiești și să evoluezi – un mecanism firesc de apărare.

Dacă vrei să vezi dincolo de mecanismele astea, te invit să te uiți în interior.

Ce să facă un bărbat cu emoțiile? Ai nevoie de ele? Îți permiți să le simți?

Unde le simți? Cum se manifestă ele? Ce vor să îți spună?

Ce faci cu ele, dacă le simți?

Nu e un atelier teoretic sau o prelegere. Nu e un exercițiu mintal. Creăm împreună un spațiu puternic de conștiență.

Lucrăm cu corpul. Te centrezi în abdomen și respirație. Te relaxezi. Îți observi senzațiile. Le accepți. Le dai voie să fie în corpul tău. Le onorezi energia, le dai atenție.

Lucrăm cu inima. Accepți tot ce simți. Ții inima deschisă, orice ar fi. Simți asta în corp. Simți cum energia inimii transformă energia emoțională firesc, natural.

Lucrăm cu mintea. Concentrezi atenția acolo unde ai nevoie de ea. Devii atenție. Exersezi observarea stărilor pe care le trăiești. Exprimi cu claritate ceea ce ai de spus. Creezi ceea ce dorești să experimentezi.

Ai în tine patru manifestări ale energiei masculine.

Energia regelui onorează suveranitatea ființei tale și claritatea serviciului pe care tu îl faci ca bărbat celorlalte ființe.

Energia iubitului ține inima deschisă mereu, orice ar fi.

Energia magicianului antrenează capacitatea de acceptare și transformare emoțională.

Energia războinicului focalizează atenția și aduce disciplina necesară exercițiilor.

Ce zici, e pentru tine?

Dacă da, aștept să ne vedem!

Din inimă,

Sabin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s