Fericirea = prezență conștientă

FERICIREA = PREZENȚĂ CONȘTIENTĂ

Singurul moment pe care îl am de trăit este ăsta. Aici și acum.

Prezența conștientă în momentul de aici și acum e blocată de fuga minții de rănile trecutului. Nedreptate, umilință, abandon, respingere, trădare și altele – vreau să le evit cu orice preț și asta îmi blochează capacitatea de a trăi conștient/ă în prezent. Nu mai vreau să sufăr. Resping durerea și asta îmi cauzează și mai multă suferință.

Sunt conștient/ă că toate rănile sunt percepții vechi, care m-au ajutat să supraviețuiesc (fizic, emoțional) la vremea lor și că nu mai am nevoie de protecția lor acum. Le cunosc și le las să se dizolve.

Prezența conștientă în momentul de aici și acum e blocată și de dorința de a retrăi plăcerea în viitor. Mă bucură mult stările plăcute, intense. Vreau să retrăiesc stările cunoscute, să le păstrez cât mai mult în viața mea.  Mâncare, mișcare, sex, droguri, alcool, bani, mașini, poziție de putere, sporturi extreme, stare de sănătate, aspect fizic, tinerețe. Caut cu aviditate plăcerea. Lipsa și efemeritatea ei îmi produc suferință.

Cum pot ieși din cercul vicios?

Accept complet, cu recunoștință, ce trăiesc acum.

Aleg să țin inima deschisă spre tot ce vine. Accept și îmbrățișez schimbarea. Sunt deschis să experimentez și să accept în totalitate orice stare trăiesc.

Am intenția de a mă bucura cu recunoștință de fiecare moment, știind că orice stare e trecătoare.

Îmi imaginez ce stări noi aș dori să experimentez.

Am încredere că trăiesc într-un Univers prietenos și că totul se întâmplă pentru mine, pentru ca eu să am toate experiențele care îmi sunt benefice în evoluție. Căci așa și este.

Meditez. Mă relaxez. Respir. Privesc în interior și în jurul meu cu curiozitate și blândețe. Stau în natură și petrec timp cu oameni cu care mă simt bine. Fac mișcare. Ofer celor din jur darurile mele, acțiunile la care mă pricep. Trăiesc făcând ceea ce îmi place. Mă implic 100%. Mă detașez de rezultate. Sunt recunoscător pentru tot ce trăiesc. Țin inima deschisă.

(Toate astea sunt deprinderi ce se pot antrena prin exercițiu zilnic, cu consecvență, până când vin de la sine.)

Corp vital, centrat și sănătos. Echilibru emoțional. Minte concentrată. Intenție clară.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s