Când voi avea un guvern fain?

(Notă către Sine)

Atunci când îmi voi schimba percepția despre oamenii și lucrurile din jur. Realitatea se schimbă în funcție de percepția celui / celei care o observă. Înmulțit cu 19 milioane.

Acum…avem un nou guvern. Le doresc membrilor lui succes si luciditate în a lucra pentru bunăstarea tuturor oamenilor și celorlalte forme de viață care trăiesc în țara asta.

„Suntem aici să ne trezim din iluzia separării.” Thich Nhat Hanh

Sunt conștient că realitatea e co-creată de gândurile și emoțiile mele. Creierul și inima mea emit unde electro-magnetice puternice, care răzbat în tot universul. Dincolo de corpul fizic, sunt conectat la toate formele de viață, vizibile și invizibile.

Îmi asum responsabilitatea pentru ce gândesc, spun și fac. Dacă emit gânduri negative către alte persoane, viața acestora va fi influențată de calitatea gândurilor mele. Dacă urăsc, critic, înjur, atac, disprețuiesc alți oameni (fie ei membri ai guvernului sau ai unui partid), ei se vor comporta ca atare. Atitudinea mea le va accentua comportamentul. Știu că, atâta timp cât voi huli un grup de oameni, indiferent de motiv și criteriu, gestul meu va dezechilibra armonia din mine și din întreg universul. Eu trăiesc mereu realitatea pe care mi-o imaginez. Ceea ce gândesc, creez.

„Nici o problemă nu poate fi rezolvată de la același nivel de conștiință care a creat-o.” Albert Einstein

Am criticat și tratat cu aversiune în trecut lideri din partidul care conduce țara acum. Ei moștenesc energia negativă colectivă de la părinții și bunicii lor, cei care au susținut dictatura lui Ceaușescu, care au fost urâți de strămoșii mei. Ce se întâmplă astăzi în politica din România e creația nivelului de conștiință respectiv. Cum mi-am așternut, așa dorm – individual și colectiv.

Știind asta, acționez diferit.

Mă iubesc și sunt în armonie cu tot ce există. Eu sunt ceea ce sunt, aici și acum. Toată energia și puterea sunt în mine. Sunt responsabil să creez, aături de ceilalți, lumea pe care o doresc. Trăiesc într-un univers iubitor, prietenos, abundent, care îmi oferă tot ce am nevoie.

De la acest nivel de conștiință:

Doresc înțelepciune, echilibru și putere de acțiune justă celor care își asumă acum rolul de conducători. Cer echilibrare în cazul în care nu își respectă angajamentul.

Accept suferința pe care eu și ceilalți am trăit-o în trecut. Accept și integrez sentimentele de frustrare si revoltă pe care le simt uneori. Știu că am oportunitatea de a simți toate astea, pentru a le accepta și integra conștient în experiența mea de viață. Îmi permit să simt totul în corp, în minte, în emoție, fără să resping, fără să amplific. Observ emoțiile cum vin și cum pleacă, fără să mă atașez de ele.

Iert greșelile făcute de cei prezenți și de toți conducătorii din trecut. Îmi cer iertare și mă iert pentru toate greșelile pe care eu le-am făcut, față de ei și de toate ființele.

Simt recunoștință pentru conducătorii de azi, onorez curajul lor de a-și asuma acum răspunderea. Cer universului să îi sprijine să își manifeste cea mai înaltă capacitate de acțiune, compasiune și iubire pentru toate ființele care trăiesc aici. Cer universului să ne ajute pe toți să știm cine suntem și ce avem de făcut pe planeta asta minunată.

Onorez nevoia mea de a trăi o viață demnă și transform în interior toate pornirile mele beligerante, fricile, furia. Știu că transformarea interioară va genera transformare exterioară. Ăsta e felul în care contribui la bunăstarea tuturor.

Atunci când ies în stradă, semnalez derapaje, merg la vot, propun soluții și acționez, o fac fără aversiune, cu compasiune și cu iubire.  Știu că sistemul social actual e depășit și permit și creez manifestarea unui nou mod de organizare și conviețuire.

Atunci când vorbesc, subliniez ce este pozitiv în România și ceea ce vreau să creez. Sunt conștient că a repeta la nesfârșit motivele mele de nemulțumire, întărește aceeași realitate pe care o critic.

Înțeleg nevoia de armonizare și coerență a intențiilor și gândurilor a 19 milioane de oameni. Vizualizez puterea fenomenală pe care o avem împreună atunci când reușim să punem asta în practică. Îmi imaginez în detaliu cum arată viața noastră atunci când cu toții proiectăm în exterior gânduri, acțiuni și vorbe în armonie!

Conștientizez că asta trebuie antrenat pas cu pas. Îmi asum responsabilitatea de a face tot ce pot mai bine pentru ca asta să se întâmple.

Am răbdare și acționez zilnic, sistematic, pe termen lung.

S-a înfăptuit și așa este!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s