Bărbate,
Simt tristețe să văd atâtea femei pe care le cunosc, povestind despre momentele în care au fost agresate de bărbați. Toate femeile apropiate, indiferent de vârstă, au trecut prin asta de mai multe ori în viață. Hărțuire fizică, verbală, emoțională. Intimidare. Atingere. Toate în lipsa consensului.
Supunere. Dominare. Deconectare. Control. Umilire. E felul în care noi, bărbații, alegem să tratăm (uneori) femeile. E felul în care tratăm natura și planeta (care reprezintă energia feminină).
E felul în care am fost noi înșine tratați în copilărie și nu numai.
E comportamentul care oglindește deconectarea noastră de la energia/latura noastră feminină.
Ca bărbat, am crescut într-o cultură care inferiorizează femeia. O tratează ca pe un obiect. Pornografie, inegalitate de șanse, roluri sociale, practici de naștere. Gesturi subtile sau evidente, tăcerea și complicitatea publicului, proverbe și zicători, bancuri, moda si monden, glume, priviri și cuvinte. Instrumente care dezumanizează, stigmatizează, sădesc frică și rușine. Femeia crește cu frica de a fi om liber. Când își proclamă libertatea, imaturitatea și ignoranța masculină o ia în derâdere și crește controlul.
(Treci peste generalizări și exagerări.)
Îmi cer iertare pentru momentele în care am contribuit la cultura asta!
Totuși, povestea nu e despre femei. E despre maturizarea bărbaților.
Adevărata ta putere e dincolo de control și intimidare.
Cele mai multe agresiuni vin de la membrii familiei și colegi. De la cei mai apropiați bărbați, cei care au acces ușor în zona de intimitate și siguranță a femeilor. Nu contează educația, statutul social, vârsta. Un profesor universitar poate fi la fel de agresiv ca un muncitor în construcții.
Contează nivelul de (i)maturitate, echilibru și auto-cunoaștere.
Bărbate, cum poți să-ți manifești iubirea cu respect și demnitate?
Cum poți auzi un NU fără să te simți respins și să o iei personal?
Cum te poți iubi întâi (sănătos) pe tine, astfel încât să nu fii dependent de prezența unei femei (sau a altei persoane)?
Ce răni emoționale trebuie să vindeci pentru a putea fi liber de intenția de a-i controla și domina pe alții?
Lupta reală e cu „demonii” interiori.
Unii dintre noi lucrăm la asta. Ne întâlnim în cercuri și programe de masculinitate. Vorbim despre blocajele pe care le avem și despre ce e viu în noi. Ne sprijinim în călătoria de explorare a sinelui. Ne inspirăm din ce scriu alți bărbați despre cum se comportă bărbatul superior sau despre arhetipurile energiei masculine.
Pas cu pas.
Am cauzat destulă suferință.
Adevărata noastră putere e dincolo de control și intimidare.