Mic ghid (surprinzător) electoral: votează un Regerăzboinicmagicianiubit matur.

Intro: Am început în noiembrie la Oradea un cerc de bărbați și masculinitate. Întâlnirea următoare e miercuri, 7 decembrie, ora 18, la Centrul Salvia (Str. Rozmarinului nr. 14). 

Una din inspirațiile Cercului vine din psihologia arhetipurilor energiei masculine. Rege-războinic-magician-iubit sunt cele patru arhetipuri de bază, descrise de Moore si Gilette în cartea lor tradusă și în limba română

 

Cum ar arăta profilul matur al bărbatului sau femeii care ar putea să te reprezinte pe tine și comunitatea ta în Parlament?

Dintr-un punct de vedere, suferința și disfuncționalitățile lumii vin din manifestarea imatură a energiei masculine și feminine. Mai ales a celei masculine. Liderii politici, militari, economici sunt în mare majoritate bărbați care manifestă energie masculină imatură. Dovada e felul în care sunt conduse comunitățile, companiile, statele și agresate planeta (energie feminină) și femeile în general. (Vezi mai jos manifestările imature.). Maturitatea fizică nu implică neaparat maturitate emoțională, mentală și spirituală.

În societatea modernă alegem cine să ne reprezinte prin vot. Fiecare candidat/ă se prezintă cum știe mai bine. Dincolo de programul politic, (i)maturitatea fiecăruia e revelată de acțiunile proprii.

Cum ar fi ca la alegeri pe buletinul de vot să fie trecută în dreptul fiecărui candidat o diagramă a maturității sinelui? Cele patru categorii în cazul bărbaților și energiei dominante masculine (și corespondentul lor în cazul femeilor) pot fi Regele, Războinicul, Magicianul, Iubitul.

Energia masculină matură a regelui se exprimă prin delimitarea și ordonarea spațiului, prin generarea și protecția vieții, prin calm, apreciere, binecuvântare, fertilitate și abundență. Regele își pune darurile în serviciul celorlalți.

Regele imatur e fie prea slab, fie un tiran.

Războinicul matur se manifestă prin concentrare, angajament, acționează cu curaj, e disciplinat, reținut, calculat, puternic, face economie de forțe și se antrenează continuu.

Războinicul imatur e fie sadic, fie masochist.

Energia matură a magicianului se manifestă prin înțelegerea interconectării tuturor ființelor, a tehnologiei și a felului în care funcționează lumea, crearea de spații de observare, instrospecție, transmiterea informațiilor mai departe cui și când trebuie. Magicianul e autodidact și învață din toate câte ceva, își reglează puterea interioară și ia decizii echilibrate.

Un magician imatur e fie naiv, fie manipulator.

Energia matură a iubitului le echilibrează pe celelalte trei prin pasiune, vivacitate, sensibilitate la mediu, senzualitate, empatie profundă (și pentru bucurie și pentru durere), simț estetic, creativitate, expansiune, intuiție profundă. Iubitul din bărbatul matur dă un sens vieții, arată compasiune și se conectează la spiritualitate.

Iubitul imatur se manifestă fie prin impotență, fie prin dependență.

 

Nu ar aduce asta claritate în candidatură, vot și apoi asumarea responsabilității? Am decide mai ușor cine vrea și cine poate să ne ghideze și reprezinte, privind o astfel de diagramă?

Pentru a schimba persoanele alese, e util să schimbăm nivelul de conștiință cu care alegem.