Cum alegi cursul care ți se potrivește cel mai bine?

Azi e ultima zi pentru înscriere (CLIK AICI) la primul din cele patru ateliere pe care le încep mâine la Oradea. Îngrijește-ți semințele de fericire (PROGRAM NOU).

Cum știi care e cursul / seminarul / atelierul / conferința potrivită pentru tine? Cum alegi din mulțimea de oferte, mai ales atunci când evenimentele se suprapun?

Ai observat și tu că în ultimii ani a crescut exponențial numărul lor? Unii se plâng de concurență, alții de calitate îndoielnică. Pentru alții, acest lucru înseamnă o stimulare a creativității și a colaborării pentru a oferi cursuri noi, relevante. Apar titulaturi „cel mai – cea mai” și diverse terminologii – facilitator, trainer, speaker, coach, mentor, angel, maestru, guru, expert.

De unde vine toată abundența de evenimente? Din inteția celor care le organizează de a crește și a contribui la binele celor din jur. Indiferent de calitatea subiectiv percepută de către participant și dacă răspunde sau nu nevoilor acestuia, cineva care prezintă orice în fața unui public

  • O face pentru că astfel se desăvârșește în tema respectivă. Pune în practică. Învață mai bine lecția pe care o predă, pregătindu-se pentru eveniment și apoi „livrând”. Dobândește claritate interioară.
  • Contribuie la bunăstarea celor din jur. Suntem interdependenți și binele meu se amplifică dacă dau mai departe orice știu să fac, pentru a-ți fi și ție bine. Dacă ți se potrivește.

Totuși, cum alegem?

Din expriența mea sunt câțiva factori importanți:

omul

Cine prezintă? Ce experiență are? Îl/o pot vedea în vreun filmuleț vorbind? Ce este și ce face? E autentic/ă sau are o prezență studiată, nealiniată la cine e el/ea de fapt? Am prieteni care să mi-l recomande? Îmi amintesc că la un mare eveniment de business de două zile, cu vorbitori renumiți, doar trei oameni m-au atras cu mesajul lor. După ce i-am abordat direct pentru a le mulțumi, unul singur a răspuns autentic la conectare. Când se întâmplă asta, merg mai departe. Nu-mi pierd timpul criticându-i pe cei care nu se potrivesc așteptărilor mele, ci îmi clarific intenția și atrag alte experiențe.

ambalajul

Cum se prezintă? Câte mesaje îmi trimite pe zi dacă mă abonez la site-ul lui/ei? Cât de mult vopsește gardul să mă convingă, folosind uneori tehnici de manipulare? E forma plină sau goală de conținut? Prefer o interacțiune „aerisită” și îmi displace să fiu invadat de mesaje promoționale inutile.

conținutul

E bine structurat? Are sens împărțirea lui pe zile? E ceva ce mi-ar îmbogăți viața? Pot să-l găsesc în altă parte, în altă formă? Mereu există alternative. E tot conținutul nou, sau am nevoie doar de o parte din el?

prețul

Merită? Sunt dispus să investesc (din buzunar, împrumut, sponsorizare etc.)? Există programe gratuite din care pot învăța lucruri care îmi schimbă viața imediat și programe scumpe care au aceleași urmări. Și invers, există evenimente gratuite sau foarte scumpe din care nu câștig mare lucru în plus – în afara lecției că nu am avut nevoie să particip 🙂 Oricum ar fi, nu prețul singur face un program să fie relevant, ci disponibilitatea mea de a-l plăti, asociată cu ceilalți factori pe care îi descriu.

perioada

Am loc în calendar sau pot să-mi fac timp pentru asta? Dacă nu, atunci clar nu e o prioritate. Nu ține povestea cu „nu am timp”.

intuiția

Ce simt când aflu de eveniment? Emoții și gânduri pozitive? Ele de obicei vin din intuiție. Dacă dorm o noapte, simt același lucru? Gândurile negative și auto-sabotajul („dacă nu e pentru mine, dacă nu merită banii…” țin de egoul care se opune schimbării, mai ales dacă aceasta îi amenință „existența”. Ce ar vrea sufletul meu să fac pentru mine, în cazul ăsta? Cu exercițiu, vocea intuiției se aude tot mai clar. O participantă mi-a spus odată că s-a înscris la un eveniment de-ale mele și timp de două săptămâni a oscilat în fiecare zi între DA și NU. În ziua cu pricina a fost DA 🙂

vibrația

Esența stă în ceea ce nu se vede, nu? Orice aș gândi rațional sau emoțional, emite o vibrație energetică. Ea atrage același tip de vibrație. Dacă mi-a apărut in viață un anunț despre un curs anume, l-am căutat – conștient sau nu. Pot alege dacă îl urmez sau nu. Vibrația respectivă va reveni oricum, sub forma altor experiențe de viață, până voi învăța lecțiile de care am nevoie. Tot ce trăiesc este ceea ce atrag și co-creez în viața mea. Cu cât îmi asum mai clar și integral responsabilitatea pentru asta, cu atât voi ajunge mai repede la experiențele pe care le doresc.

Dacă sunt atent la om și la mesajul lui și sunt conectat la intuiție, voi știi dacă vibrația e cea potrivită.

Orice alegere e bună pentru că mă duce spre mai bine. Vibrația joasă va fi atrasă mereu de o vibrație înaltă, pentru că așa o pot dizolva / integra / transforma și evolua mai departe.

Are sens pentru tine? Te ajută în alegerile tale?

Să fii bine.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s