Cum mi-am păstrat echilibrul în zone de conflict

Mai sunt locuri libere la atelierul de marțea viitoare (în Oradea) despre gestionarea energiei și regenerare fizică, emoțională, mintală și spirituală.

„Fii în formă toată ziua ” DETALII și ÎNSCRIERI AICI

Azi îți scriu despre o metodă de conștientizare și relaxare a corpului, care mă ajută să îmi regenerez nivelul de energie în 10-15 minute. Așa am reușit să îmi mențin echilibrul în zonele de conflict în care am lucrat și să „funcționez” multe ore în șir în condiții dificile.

Eram expus zilnic stresului psihic și emoțional ridicat, lucrând în zone cu risc de securitate și cu oameni traumatizați, care își pierduseră recent familiile sau prietenii. Deseori corpul îmi era stresat pentru că trăiam în zone cu climă tropicală, cu risc crescut de malarie, cu acces redus la condiții de igienă de bază și mâncarea cu care eram obișnuit. Simțeam uneori oboseală și tensiune cronică în corp.

Acela era semnul că trebuie să schimb ceva. Corpul e „ultima frontieră” de manifestare și stocare a stresului, după ce mintea și emoțiile l-au experimentat deja. În corp se acumulează diferitele toxine și deșeuri emoționale. Am învățat prin urmare o metodă simplă și eficientă de scanare a corpului, care mi-a devenit un obicei și de atunci mă ajută foarte mult prin:

  • conștientizarea calității emoțiilor trăite și a formei fizice de moment
  • detensionarea întregului corp
  • regenerarea rapidă a nivelului de energie
  • cunoașterea și iubirea profundă a proriului corp

Metoda e simplă, chiar „low tech” 🙂 Poate ăsta e motivul pentru care impactul ei e foarte puternic. Practica mea presupune acum 10-11 minute de scanare a corpului, culcat pe orizontală, relaxat. Iar dacă am 15 minute la dispoziție (în total), adaug și un pui de somn profund și regenerator 🙂 Tot ce ai nevoie e de un spațiu în care să stai culcat, în liniște.

Poți accesa AICI o versiune mai lungă a practicii, ghidată de un specialist cunoscut în știința și practica prezenței conștiente / mindfulness. Te invit să încerci asta timp de 30 de zile, în fiecare zi și apoi să-mi spui cum ți-a schimbat viața.

Marțea viitoare, la Oradea, voi povesti mai multe despre echilibrul energiei în timpul și între activități, celor care vin la primul atelier din seria celor patru, Fii în formă toată ziua. La care te mai poți înscrie până luni AICI.

Să fii bine!