Cât de clară e intenția ta?

Notă: știi oameni din Brașov care ar vrea să participe la atelierele noastre din 7–8 februarie?

Acum, chiar în momentul ăsta – ești conștientă cu ce intenție citești rândurile pe care le-am scris? Îți amintești cu ce intenție te-ai așezat la calculator? Sau nu mai știi cum ai ajuns pe pagina asta, pe scaunul pe care stai…sau chiar în viața pe care o trăiești? 🙂

Mie mi se (mai) întâmplă să fac lucruri din automatism. Sunt situațiile în care vechile deprinderi îmi conduc viața, ca și cum aș purta ochelari de cal meniți să mă ducă pe același drum cunoscut între A și B. Sunt momentele în care viața mă trăiește pe mine, nu invers. Comoditate, obișnuință, confort. In-conștiență.

Așa că aleg zilnic să-mi antrenez atenția la intenție (ce poezie :-), ca și cum m-aș pregăti de un Triatlon al Prezenței Conștiente, unde cele trei probe sunt:

meditația – antrenarea capacității de observare a respirației și senzațiilor percepute în corp și minte,

respirația – antrenarea capacității de a respira profund, cu recunoștință pentru bunăstare și abundență

simplitatea gândurilor și a vieții – curățarea emoțională, fizică, socială, mintală de deșeuri și deprinderi nesănătoase

Am zile când mai sar câte un „antrenament”. Pe termen lung observ însă că am devenit mai prezent, mai conștient de ce se întâmplă în interiorul și exteriorul meu, mai capabil să mă bucur de viață așa cum se desfășoară ea în fiecare zi. Intenția aferentă fiecărei acțiuni e mai clară, conștiența fiecărui moment – asemenea. Practica zilnică și ritualurile (comportamentele repetitive) sănătoase sunt decisive.

 

În ultimele luni am găsit inspirație pe tema asta și de la:

Eckhart Tolle – Un Pământ Nou (foarte clar scrisă, despre tranziția de la ego la sinele superior)

Lynne McTaggart – Experimentul Intenție (știința intenției și importanța clarității gândurilor, prezentate din perspectiva cercetării și a fizicii cuantice)

Wayne Dyer – Schimbarea (film despre transferul de la ambiție la semnificație în viață, dincolo de ego)