seminte de unire

Separarea e sursa tuturor conflictelor. Tara mea e mai faina ca a ta. Natiunea mea e superioara. Steagul meu e mai colorat. Istoria mea mai zbuciumata, suferinta mea mai importanta, imnul meu mai strasnic. Patria mea, pamantul meu si al nostru -sunt cauze nobile pentru care merita sa-ti dai viata. Si/sau sa ucizi.

Bucuria mea / a noastra e prioritara. Fac(em) aproape orice pentru a fi „fericiti”. E nevoie sa ne unim cu totii cei care vorbim aceeasi  limba pentru a ne comunica si apara dorintele, nevoile. La inceput au fost familiile, triburile, gintile, apoi popoarele, natiunile, natiunile-stat. Ne-am oprit deocamdata la granitele Romaniei. Unire prin excludere si conformare.

Orice unire exclusivista presupune separarea de „ceilalti” (care nu sunt ca noi – vorbesc alta limba, nu au pielea alba, nu au urechile late ca dacii sau inguste ca romanii etc…). Creaza iluzia unei identitati separate, care poate exista doar in mintea noastra. Americanii nu sunt si ei un fel de romani? Dar chinezii? Dar lituanienii si bosimanii? Sa nu ne lasam pacaliti ca arata altfel, ca vorbesc alta limba. Daca roman = om = fiinta cosmica, atunci trebuie sa continuam largirea granitelor. Unire prin includere si acceptare.

Suntem urmasii tuturor stramosilor nostri. Impartim tara asta cu toate fiintele vii si toate fenomenele naturii, intr-o unitate pe care doar mintea si ochiul liber nu le pot percepe. Impartim planeta si universul de asemenea cu tot-ceea-ce-exista. Suntem cu totii (plante, oameni, animale, minerale etc) dansatori intr-un spectacol imens al universului, in care fiecare particula e legata de toate celelalte intr-un camp infinit de energie.

Ce putem sarbatori deci azi? Continuarea eforturilor de Unire. Ziua in care hotaram sa anexam Universul intru Marea Unire (stiu, suna grandoman, nu ma pot opri insa la Romania, ambitiile sunt mai mari…se alatura cineva?  :-).

E o zi speciala? Da, pentru ca lumea si-a luat liber de la munca sa se poata concentra pe importanta momentului.

Atunci poti sa:

respiri constient pe tot parcursul zilei,

– cerand iertare tuturor stramosilor si tuturor fiintelor pe care le-ai facut vreodata sa sufere si

– multumind tuturor stramosilor si tuturor fiintelor care au contribuit la ceea ce esti acum

Si sa spui: „Sunt constient ca fiecare fapta, gand si vorba influenteaza tot ce exista in Univers si traiesc ca atare. Fie ca toate fiintele sa fie fericite.”.

Ai vrea sa practicam azi impreuna?

Maine putem continua linistiti sa sadim aceleasi seminte. Complotul de anexare a Universului va fi in maini bune 🙂