Auto-ghid pentru alegeri intelepte

Info: Mai sunt locuri la atelierul de gradinarit interior si Seminte de fericire de la Suceava (22-23 noiembrie), cu accent pe comunicare empatica / armonioasa in educatia non formala.

Nota catre mine:

In esenta cred ca orice alegere presupune activarea iluziei separarii. „Asta e mai bun decat celalalt, imi place mai mult, Pe celalalt il resping, faca ce-o vrea cu el cine l-a creat 🙂 nu-mi place si nu vreau sa am nimic in comun cu persoana lui. Am o alegere clara si sper ca ea sa ma faca fericit, sau macar sa nu ma dezamageasca.” Cum ar fi sa ii alegem pe ambii candidati si ei sa ne de-serveasca amandoi, in colaborare, in co-existenta? Fara tabere, partizanate, discriminari si categorii excluse? Da, inca nu s-a pomenit asa ceva, Romania cu doi presedinti 🙂 Asa ca…

Maine, la fel ca in fiecare zi, am de ales ce seminte cultiv. Gandurile devin vorbe, vorbele devin fapte, faptele creaza fructele care dau gustul vietii. Intentia si calitatea gandurilor, vorbelor si faptelor fac diferenta intre o viata acra si cu gust de mucegai si una bine aromata, numai buna de savurat. Oricare din optiuni le aleg, un lucru e sigur: mananc ceea ce seman.

Vom merge la vot cel putin cinci feluri de oameni:

* Cei care cred ca viata in general e nasoala si nu merita traita.

* Cei care sunt convinsi ca viata LOR e de rahat si e o pedeapsa care trebuie indurata pana la sfarsit.

*  Cei care stiu ca ei, ca persoane, sunt grozavi. Mai grozavi decat altii.

* Cei care se jura ca grupul / familia / gasca / specia lor e cea mai tare. Fara dubiu. Superioara.

* La urma, cei care se minuneaza cat e viata de faina. Plina de abundenta si iubire. Cei care traiesc unitatea-a-tot-ce-este cu bucurie.

Sunt cinci feluri diferite de a privi lumea in care traim, influentate de nivelul de constiinta al fiecaruia. Intentia cu care voi vota maine va co-crea exact lumea pe care o doresc materializata. Presedintele Romaniei va juca in viata mea exact rolul pe care i-l pregatesc. Rolul lui e inca cerut in societatea in care traiesc, deci:

/ Din ce categorie (de mai sus) fac parte?

/ Din ce categorie fac parte fiecare din cei doi candidati? In functie de asta pun stampila.

/ Cat de clara mi-e intentia votului, ce vreau ca omul pe care pun stampila sa faca pentru mine in urmatorii 5 ani?

Si-apoi fie ca toate fiintele sa fie fericite… 🙂

Orice alegere presupune activarea iluziei separarii.