Dacă vrei pace

Dacă vrei pace, pregătește-te de pace. Cultivă în tine calitățile pe care vrei să le vezi la ceilalți. Fii atent la ce spui, ce gândești, ce faci în fiecare moment – pentru că acțiunile tale sunt cele care vor crea sau nu pacea.

Claritatea gândului e foarte importantă. Ea atrage claritatea limbajului. Dacă dorești armonie în relațiile cu familia sau prietenii, e bine să îți formulezi foarte specific dorința. ”Vreau să fiu plin de empatie și să ascult cu atenție ce au de spus ceilalți.”

Dacă în schimb vei spune ”Nu vreau să mai critic pe nimeni și nu vreau să-i întrerup pe interlocutorii mei.” care crezi că va fi rezultatul? Exact opus. Universul nu recunoaște particula ”nu”; restul propoziției e luată ca afirmație adevărată și materializată.

Adică:

”Cum pot să mă port mai iubitor cu copiii mei?” în loc de ”Cum pot să nu mai fiu atât de aspru cu ei?”

”Vreau să deprind o practică spirituală.” în loc de ”Nu mai vreau să pierd toată ziua timpul pe net.”

”De astăzi ajut pe cineva în fiecare zi fără să aștept ceva în schimb.” față de ”Nu-mi place că trec nepăsător pe lângă oamenii care au nevoie de ajutor.”

La fel e în cazul în care vrei pace, nu război. Cu cât emiți gânduri și vorbe despre o posibilă invazie a Rusiei, mobilizarea tinerilor români sub arme etc., cu atât alimentezi exact ceea ce NU dorești să se întâmple. Gândurile, vorbele, faptele – sunt forme de energie. Fiecare gând transmis cu particula NU de fapt susține și crește energia restului negației. Ca un bulgăre de zăpadă care crește rostogolindu-se la vale.

Industria globală a războiului (una din cele mai profitabile afaceri din lume) știe asta. Mass-media, analiști și politicienii asemenea, astfel încât îți folosesc la maxim frica. Ești manipulat, cu alte cuvinte, să crezi că războiul e inevitabil, că o să fim înfrânți în 30 de minute și alte bazaconii.

Ce poți face? Închide televizorul. Ieși în natură, vorbește cu oameni care te pot inspira pozitiv. Formulează vorbele care să atragă rezultatele pe care le dorești. Dacă simți frică, acceptă sentimentul și lasă-l să plece, nu te agăța. Râzi de ea. Răspândește pe Facebook și Internet doar mesaje pozitive. Roagă-te. Meditează. Clarifică-ți mintea – asta are un impact pozitiv mai mult decât 1000 de cuvinte, oricât de bine alese ar fi ele.

Dacă vrei pace, pregătește-te de pace. Ești co-creator al viitorului imediat. Cum îți asumi responsabilitatea asta?