Spune-mi cum te simți…

Notă: ai aflat cum poți sprijini acum construcția centrului nostru de grădinărit interior și sădit Semințe de fericire? Am colectat deja 4% din suma necesară pe Indiegogo. Mai sunt 44 de zile de campanie. Ai vrea să contribui și să dai mesajul mai departe? Mulțumim!

Spune-mi cum te simți…ca să-ți spun ce conflicte interioare ai.

Ai încercat vreodată să observi ce se întâmplă în corpul tău atunci când ești furioasă? Dar atunci când îți este frică? Sau în momentele în care critici pe cineva, în care nu spui adevărul, când îți aperi teritoriul, te îngrijorezi, emiți judecăți la adresa celorlalți? Ce simți și unde anume în corpul tău?

Nu e prea târziu să începi de acum să fii atentă. Dacă simți vreo durere, tensiune, furnicătură, pișcătură, amorțeală sau altă senzație; și unde anume simți asta. ”Simt un cuțit în spate.” ”Mi se strânge stomacul”. ”Văd roșu / negru în fața ochilor.” ”Îmi tremură genunchii, mi se uscă gura.”

De ce e important? Pentru că senzațiile fizice te pot ajuta să faci legătura dintre sentimentele și emoțiile tale, respectiv afecțiunile fizice. Pentru că există o legătură directă între afecțiunile organelor și părților corpului nostru, respectiv ceea ce simțim.

Firul logic este următorul: 1. Corpul nostru recepționează stimuli externi (ex. un țipăt). 2. Reacționăm cu un tipar de senzații. 3. Transmitem un impuls într-o anumită parte a corpului. 4. Cu cât repetăm mai mult primii pași, cu atât mai ușor se instalează ”boala” – care de fapt ne ajută să conștientizăm că avem tipare de viață nesănătoase.

De exemplu:

– ficatul e centrul furiei și criticii

– gâtul și tiroida sunt legate de capacitatea noastră de exprimare

– cancerul e deseori un mod subtil de auto-culpabilizare, dorința inconștientă de a nu mai trăi

– dependența de țigări are legătură cu vidul nostru interior

– plămânii stochează afecțiuni legate de nevoia de spațiu, de autonomie

– rinichii sunt sediul fricii

– afecțiunile inimii sunt legate de capacitatea noastră de a (ne) iubi necondiționat și a primi iubire

– umerii reflectă responsabilitățile pe care le avem în viață

Cu alte cuvinte, fiecare conflict pe care îl trăim, dacă se repetă pentru mai mult timp și nu e rezolvat, poate afecta un anumit organ din corp. Sau urmărind firul invers: afecțiunea fizică pe care o ai îți poate indica sursa emoțională sau mintală (gânduri).

Atenție mare, deci: când acțiunile tale (vorbe, fapte, gânduri) sunt negative, îți faci rău în primul rând ție! Desigur, și celor din jurul tău. Însă tu ești primul și cel mai constant ”beneficiar” al propriilor tale acțiuni.

Exercițiu practic: Te încurajez să îți identifici propriile tipare emoții – afecțiuni/boli, pentru că asta te poate ajuta să te vindeci singur. Să observi care sunt stimulii declanșatori și care sunt conflictele declașate de aceștia. Să înveți să nu mai reacționezi la ei și să rezolvi cauza conflictului.

Ca lectură de sprijin ai putea folosi:

Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor

Puterea vindecătoare a bolii (în special primele capitole)

o hartă a localizărilor în corp a conflictelor de viață (engleză)

boala ca expresie creativă a sufletului (engleză)

o aplicație interactivă care arată legăturile dintre diferitele niveluri energetice ale corpului, afecțiuni și organele aferente (engleză)

Și o prezentare despre Noua medicină germanică, ce explică dintr-o altă perspectivă originea și rolul bolilor și afecțiunilor, cum le creăm, ce ne pot învăța și cum le putem vindeca.

Să îți fie de folos.