Muncabucurie

O mare parte din oamenii cu care lucrez identifica serviciul / jobul / slujba ca o cauza principala a nefericirii lor. Ajungi sa lucrezi 8-10 ore pe zi ceva ce nu-ti face placere pentru ca:
– asta ti-au spus altii ca trebuie sa faci pentru a trai bine
– ai intrat in cercul vicios al bancilor, creditelor si sistemului financiar
– crezi ca pentru a fi fericit candva trebuie / e acceptabil sa suferi acum

Unde mai pui ca ai intre timp o familie de hranit si orice schimbare ar aduce nesiguranta. Inertia si rezistenta la schimbare sunt acum mult mai mari, la pachet cu presiune, anxietate, stres si frica.

Blocajele psihice si emotionale se reflecta in afectiuni si boli fizice. Cu cat practici mai mult un obicei care te face nefericit si care iti consuma cel putin 1/3 din viata, cu atat cresc sansele sa te imbolnavesti. Merita? Nu e un pret prea mare?

Pe mine m-au ajutat urmatoarele practici:
– sa imi gasesc darul, sa imi clarific misiunea. Ce pot face aparent foarte bine si contribuie la bunastarea mea si a celorlalti. Orice altceva am facut a fost pentru perioade scurte si m-a adus mai aproape de ce fac astazi.
– sa aflu care imi sunt ciclurile de crestere profesionala / personala. Stiu acum ca la maxim 6 luni caut o provocare noua, un element care sa ma ajute sa invat altceva. Am plecat din echipele in care am vazut ca asta nu e posibil.
– sa fac ceea ce imi place. Sa caut pe altii care adora sa faca lucruri care nu ma pasioneaza, dar de care am nevoie in echipa cu care lucrez. Sa aleg pentru cine si cu cine lucrez.
– sa imi fac curaj pentru o schimbare majora in viata si sa am incredere ca intotdeauna e ceva fascinant care ma asteapta undeva, dupa colt. Am plecat de multe ori din locuri „caldute” financiar sau ca statut social, fara sa stiu ce va urma. De fiecare data a aparut o oportunitate surprinzatoare. Pentru ca ceva nou sa apara e nevoie ca un obicei vechi sa-i faca loc.
– sa descopar care e standardul de viata care imi e suficient si sa atrag resursele necesare pentru a-l atinge. Sa fiu constient de capcana in care ma pot atrage industria de marketing si propria-mi lacomie.

Functioneaza. Munca a devenit un act firesc, placut, relevant si eficient. Fluida si schimbatoare ca intensitate. Aducatoare de bucurie. Ceea ce iti doresc si tie…